latinica  ћирилица
23/04/2023 |  21:40 ⇒ 24/04/2023 | 11:28 | Autor: RTRS

Organizatori saopštili koliko posjetilaca je pratilo Srpska open

Na turniru Srpska open u Banjaluci bilo je oko 70.000 posjetilaca, saopštili su organizatori.
Srpska open - Foto: RTRS
Srpska openFoto: RTRS

- Brojka od oko 70.000 posjetilaca na turniru raduje. Oboren je rekord, a za to su zaslužni navijači. Podržali su turnir punog srca - objavljeno je na sajtu Srpska open.

Organizatori su naveli da su Banjalučani prepoznali dobru namjeru organizatora, a prije svega trud da se na turnir dovedu najveća imena svjetskog tenisa, predvođena Novakom Đokovićem.

- Zato i ne čudi što su oboreni rekordi u svakom segmentu Srpska opena. Podrška sa tribina igračima nije manjkala i već od prvog dana ljubitelji tenisa bili su uz svakog igrača, dok su oni sa malo manje sreće da dođu do ulaznica, zabavu potražili u navijačkom selu - istakli su iz Srpska opena.

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je titulu na turniru Srpska open u Banjaluci, pobijedivši danas u finalu Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:4.

Mečevi su igrani na šljaci u novoizgrađenom Nacionalnom teniskom centru Teniskog saveza Republike Srpske u parku "Mladen Stojanović".

Na turniru, koji se nakon dvije uzastopne godine održavanja u Beogradu ove godine preselio u Banjaluku, tenisku elitu je predvodio svjetski broj jedan Novak Đoković, te trostruki osvajač gren slem turnira Stanislas Vavrinka.

U glavnom žrijebu turnira bili su, između ostalih, Andrej Rubljov, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović i drugi.