latinica  ћирилица
24/04/2023 |  14:04 ⇒ 16:55 | Autor: SRNA

Čabrić: Teniski turnir prevazišao očekivanja

Teniski turnir Srpska open opravdao je i prevazišao očekivanja, a oboreni rekordi u posjeti na mečevima govore da domaća publika voli sport i da je uživala u kvalitetnom tenisu proteklih sedam dana, rekla je Srni ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.
Selma Čabrić - Foto: SRNA
Selma ČabrićFoto: SRNA

Ona je rekla da je, kako je i najavljivano, turnir održan u skladu da svjetskim standardima, na vrhunskom nivou.

- Teniseri su uživali u različitim sadržajima mimo terena, što je potvrda i da smo dobri domaćini i da će, kako su rekli, ponovo posjetiti Banjaluku i Republiku Srpsku - navela je Čabrićeva.

Ona je dodala da je to potvrda da su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Vlada i sve institucije koje su podržale ovaj sportski događaj prepoznale kvalitet, potrebu i trenutak da ga organizuju i ugoste vrhuske tenisere, i najboljeg među njima Novaka Đokovića, te predstave Banjaluku i Srpsku u najboljem svjetlu.

- Sportska javnost i sami učesnici ocijenili su turnir sa najvećim ocjenama i vjerujem da ćemo i u budućnosti na našim teniskim terenima gledati vrhunske tenisere, jer su i organizatori potvrdili da će se potruditi da ovaj turnir postane tradiconalan. Mi ćemo svakako biti tu da pružimo podršku i omogućimo da Srpska opet bude svijetla tačka na teniskoj svjetskoj mapi - naglasila je Čabrićeva.