latinica  ћирилица
25/04/2023 |  07:24 ⇒ 08:18 | Autor: SRNA

Kadar PDP-a bila uzdržana prilikom glasanja o Kosmetu

Kadar PDP-a i zamjenik ambasadora BiH u Strazburu Tanja Milašinović Martinović bila je uzdržana prilikom glasanja u Savjetu Evrope o ulasku samoproglašenog Kosova u ovu organizaciju, piše SRNA.
EU zastava - Foto: RTRS
EU zastavaFoto: RTRS

Ambasador Ivan Orlić, kadar Željka Komšića, bio je odsutan, te je Martinovićeva umjesto njega prisustvovala zasjedanju i bila uzdržana, iako nije bilo saglasnosti unutar institucija BiH u vezi sa glasanjem o ovom pitanju.

Martinovićevu je kao kadar PDP-a na poziciju zamjenika ambasadora imenovala Bisera Turković. Ranije je bila ambasador BiH u Beču i Londonu. Za ambasadora u Londonu predložio je njen partijski kolega, tadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Ona je ranije bila imenovana i za otpravnika poslova u Ambasadi BiH u Briselu i to sve kao kadar PDP-a, a ne SNSD-a, što demantuje navode Branislava Borenovića da je Martinovićeva kadar SNSD-a.

Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Komiteta ministara prihvaćen je zahtjev Prištine za članstvo u Savjetu Evrope. Poslije glasanja delegacije Srbije napustila je sjednicu.