latinica  ћирилица
03/05/2023 |  17:37 ⇒ 20:27 | Autor: TANЈUG

Ašanin: Tri operisana pacijenta dobro, za jednog učenika se čeka dijagnostika

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin, rekao je danas po podne Tanjugu da su dva učenika nakon operacije potpuno probuđena, a da se nastavnica u ovom momentu budi i da su svi potpuno stabilni.
Hitna služba u Beogradu (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Hitna služba u Beogradu (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Kako je naveo, kod četvrtog pacijenta koji je operisan, učenika koji je primljen u dosta lošem opštem stanju, u ovom trenutku se radi dodatna dijagnostika.

- Dva učenika su potpuno probuđena, ekstubirana, a nastavnica se polako budi i u ovom momentu su potpuno stabilni. Što se tiče četvrtog pacijenta, to je učenik koji je pri samo prijemu bio dosta lošeg opšteg stanja. Radi se o kompleksnim povredama, prosterelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme, a osim operativnog zahvata, tražena je i dodatna dijagnostika koja se sad sprovodi. Vidjećemo, nadam se povoljnom ishodu - rekao je Ašanin za Tanjug.

On je ocijenio da je situacija svakako mnogo bolja i da to ohrabruje sve angažovane ljekare, ali ne želi da u najranijem postoperativnom toku daje prognoze.

- U ovom trenutku tri pacijenta na intenzivnoj nezi, oni su sasvim dobro, ali nemojte nas tjerati da govorimo u najranijem postoperativnom toku o nekim prognozama. Nadam se da su izašli iz neposredne vitalne ugroženosti - rekao je Ašanin.

Učenica koja je imala prostereljnu ranu glave je operisana od strane neurohirurga KC Srbije, kazao je Ašanin, navodeći da oni uradili sve što su mogli i da će sačekati dalje prognoze.