latinica  ћирилица
14/05/2023 |  08:22 | Autor: SRNA

Klizavi kolovozi zbog kiše

Saobraćaj se u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima zbog nestabilnih vremenskih uslova i kiše koja pada, pa vozačima iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju maskimalno opreznu i sporiju vožnju i skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.
Klizavi kolovozi - Foto: RTRS
Klizavi kolovoziFoto: RTRS

U kotlinama i duž riječnih tokova, te preko planinskih prevoja mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice povremene su obustave saobraćaja u vremenu između 11.00 i 15.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na tom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje - Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Crkvina - Modriča jedan, zbog pripremnih radova na izgradnji auto-puta Vukosavlje - Brčko izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Podromanija - Sumbulovac, u mjestu Mokro.

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom /urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara/ uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Rudice - Novi Grad zbog izgradnje biciklističke i pješačke staze na snazi su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja - Ljubinje, dionica Podvrsnik - Ljubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraćaj odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva - Vrba u tunelu Čemerno.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su i na regionalnim putevima Razboj - Rudanka i Razboj - Tedin Han.

Zbog klizišta, saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U FBiH zbog radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela "1. mart" u smjeru Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čevljanovići - Nišići.

Danas su otvorene obje trake u Donjoj Јablanici, na magistralnom putu Јablanica - Mostar.

Zbog radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.