latinica  ћирилица
14/05/2023 |  10:11 ⇒ 15:37 | Autor: TANЈUG

Vučić: Do jutros prikupljeno oko 13.500 komada naoružanja (FOTO/VIDEO)

Do jutros je prikupljeno oko 13.500 komada naoružanja, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prisustvovao prikazu predatog neregistrovanog oružja i municije u mjestu Duvanište kod Smedereva.
Aleksandar Vučić (Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Aleksandar Vučić (Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Vučić je poručio da je "ponosan na ovu akciju i rezultate".

- To je važno zbog veće sigurnosti naših građana. Moramo da uradimo sve i da mjerama dejstvujemo poslije tragedije koja nas je zadesila - rekao je Vučić.

Predato neregistrovano oružje i municija (Foto: Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Vučić je potvrdio da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna biti omogućeno da bez posljedica predaju svo neprijavljeno oružje, municiju i eksplozivne naprave.

- Ali poslije tog roka biće primjenjene represivne mjere za držanje neprijavljenog oružja i municije - upozorio je Vučić.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prikazu predatog neregistrovanog oružja i municije prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić. 

Govoreći o tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Vučić je rekao da Institut za mentalno zdravlje i društvo psihologa pomaže djeci, roditeljima i nastavnicima.

- Nisu svi zahtjevi laki, ali to mora da se ispuni, moramo da vidimo i sa školom kako i šta, da je obnovimo što je moguće prije. Tu će biti djece svakako sa posttraumatskim sindromom, tu mora struka da pomogne, ljudi koji znaju kako i na koji način, to je za nas veoma važno - naveo je Vučić.

Naglasio je da država preduzima mjere koje su ozbiljne i temeljne, objasnivši da je, poslije dve tragedije koje su zadesile Srbiju, odgovorila na zahtjeve roditelja i društva za većom sigurnošću i bezbjednošću.