latinica  ћирилица
18/05/2023 |  11:47 ⇒ 11:47 | Autor: SRNA

Prijedor: Niz događaja za Dan biblioteke i Međunarodnog dana muzeja

Muzej Kozare u Prijedoru obilježava danas 18. maj - Međunarodni dan muzeja, dok će od sutra do srijede, 24. maja, u čast Dana biblioteke biti organizovan niz manifestacija.
Muzej Kozare - Foto: RTRS
Muzej KozareFoto: RTRS

Dan muzeja biće obilježen nastupom dječijih folklornih sekcija pet prijedorskih kulturno-umjetničkih društava, te promocijom knjige Amre Šačić Beća "Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije" i koncertom sastava "Plan B".

Cjelodnevni program planirano je da bude održan u dvorištu Muzeja, a u slučaju loših vremenskih prilika, biće realizovan u prostorijama Muzeja, saopšteno je iz ove ustanove.

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije", povodom Dana i krsne slave, 24. maja - Svetih apostola Ćirila i Metodija, organizuje sutra književnu manifestaciju "Devetnaesti majski susreti", koja je posvećena promociji mladih autora.

Ova manifestacija biće održana u Gradskoj čitaonici u 19.00 časova, a okupiće 12 pisaca i pjesnika iz Prijedora, Novog Grada i Banjaluke, najavljeno je iz prijedorske Biblioteke.

U ponedjeljak, 22. maja, pisac Mirjana Bobić Mojsilović predstaviće svoj novi roman "Sazvežđe svitaca" u 19.00 časova u Gradskoj čitaonici, uz muzičku podršku Miloša Romčevića.

Za utorak, 23. maj, za 11.00 časova najavljeno je darivanje knjiga i otvaranje bibliotečkog kutka pedijatriji prijedorske Bolnice.

Za srijedu, 24. maj, u Gradskoj čitaonici u 11.00 časova predviđena je dodjela nagrada najvjernijim čitaocima Biblioteke i posjetiocima čitaonice.

Povodom Dana biblioteke učlanjenje je besplatno i ulaz na sve programe je slobodan.