latinica  ћирилица
20/05/2023 |  14:52 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Predstavljen projekat novog hotela Palas (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je juče počelo rušenje starog dijela hotela Palas, a danas je održana prezentacija projekta novog izgleda hotela.
Rušenje hotela Palas (Foto: B. Zdrinja) -
Rušenje hotela Palas (Foto: B. Zdrinja)

Novi hotel je predstavljen kao najviši i najluksuzniji objekat u Republici Srpskoj, vrijedan oko 150 miliona KM.

Hotel će biti visok više od 100 metara, a kada se izgradi trebalo bi da zaposli više stotina radnika.

Foto: B. Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prisustvovao prezentaciji projekta, rekao je da će izgradnjom hotela Palas Banjaluka dobiti novi izgled centra grada i podići kvalitet života, ali i usluga onima koji budu dolazili u grad na Vrbasu.

Foto: B. Zdrinja

- Ovaj projekat je rezultat saradnje republičkih i gradskih institucija, koje su prethodnih godina radile na tome da konačno počne njegova realizacija. Ta saradnja svih nivoa vlasti pokazuje da Republika Srpska ima kapacitet da investitorima omogući da uspješno realizuju velike projekte, a izgradnja hotela Palas to jeste - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je uvjeren da će veoma brzo biti položen kamen temeljac za ovaj objekat.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je ovo podvig vijeka i dan koji Banjaluka čeka pune 43 godine.

- Na mjestu ovih ruševina rodiće se novi simbol Banjaluke. Presrećan sam i preponosan, jer smo uspjeli ono što niko prije nas nije. Počelo je rušenje hotela Palas, kako bi se na ovom mjestu izgradilo novo remek djelo arhitekture - rekao je Stanivuković i dodao da će novim hotelom sa pet zvjezdica grad dobiti novi pečat.

On je naveo da je na projektu radio svjetski poznati arhitekta Hani Rašid i da se očekuje da bude završen za tri godine.

Investitor je kompanija Cepter, čiji je vlasnik Milan Јanković, poznatiji kao Filip Cepter, rekao da je u poslednje dvije godine uložio mnogo emocije, želje i energije da dođe do realizacije ovog projekta.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske i gradonačelniku Banjaluke na zalaganju u prevazilaženju svih problema da bi se konačno pristupilo realizaciji projekta.