latinica  ћирилица
20/05/2023 |  19:16 ⇒ 19:20 | Autor: SRNA

Milanović: Problemi između Beograda i Zagreba su rješivi

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da su problemi između Hrvatske i Srbije rješivi, uključujući i pitanje nestalih u ratu.
Vučić i Milanović na inauguraciji Јakova Milatovića (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Vučić i Milanović na inauguraciji Јakova Milatovića (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Milanović je danas prisustvovao inauguraciji novog crnogorskog predsjednika Јakova Milatovića i tom prilikom kratko razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Hrvatski predsjednik je rekao novinarima da su "kao i obično pričali premalo" i da nije on taj koji može operativno da rješava probleme između dvije zemlje.

- Problemi su rješivi. Јedan od problema su nestali, a ja ne mogu da vjerujem da Srbija nema te podatke i ne mogu da vjerujem da bi nekoga iz njihove perspektive stavljali u zaštitu po tom pitanju - rekao je Milanović.

Milanović je dodao da bi volio da saradnja sa novim crnogorskim predsjednikom Јakovom Milatovićem bude kao i sa njegovim prethodnikom Milom Đukanovićem, prenose hrvatski mediji.

- U unutrašnje stvari Crne Gore ne bih se miješao, osim na način da dam podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi na ovim izborima - rekao je Milanović.