latinica  ћирилица
20/05/2023 |  19:48 ⇒ 19:50 | Autor: Blic

Reprezentacija Srbija na Svjetskom prvenstvu u novim dresovima

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog ljeta učestvovaće na Svjetskom prvenstvu, a "orlovi" će na put krenuti sa novim dresovima.
Košarka  (ilustracija) -
Košarka (ilustracija)

Izabranici Svetislava Pešića su pred predstojeći Mundobasket dobili i novu garnituru dresova, saopšteno je danas.

Na novom dresu preovladava plava boja, ali su tu i crvena i bijela, baš kao i zastava Srbije.

Rivali Orlovima u prve tri utakmice Mundobasketa biće Portoriko, zatim Kina predvođena nekadašnjim selektorom Srbije – Aleksandrom Đorđevićem, odnosno debitant na najvećoj košarkaškoj smotri, selekcija Јužnog Sudana.

FIBA je objavila tačnu satnicu utakmica grupne faze Svjetskog prvenstva, koje se od 25. avgusta do 10. septembra 2023. igra na Filipinima, u Indoneziji i Јapanu.

Prema terminima FIBA, reprezentacija Srbije će u okviru takmičenja u B grupi u Manili igrati dve utakmice u popodnevnom terminu po našem vremenu, a jedan u jutarnjem.

Prvi meč ekipa selektora Svetislava Pešića igra protiv Kine u subotu 26. avgusta od 20.00 sati po lokalnom, odnosno od 14.00 časova po našem vremenu.

U ponedjeljak 28. avgusta Srbija igra protiv Portorika u istom terminu. Posljednji meč u grupi protiv Јužnog Sudana zakazan je za srijedu 30. avgust od 16.00 sati po lokalnom, odnosno u 10.00 sati po našem srednjeevropskom vremenu.

I za mečeve druge faze termini utakmica su isti, odnosno igraju se od 10.00 ili 14.00 sati po našem vremenu.