latinica  ћирилица
20/05/2023 |  21:58 ⇒ 21/05/2023 | 17:04 | Autor: TANЈUG

Milatoviću čestitali Si Đinping, Varhelji, papa Franjo

Predsjednik Kine Si Đinping čestitao je danas Јakovu Milatoviću izbor za predsjednika Crne Gore, a čestitke su, pored ostalih, uputili i komesar za proširenje Evropske unije Oliver Varhelji i papa Franjo.
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović) -
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović)

- Kina i Crna Gora uvijek su se uzajamno poštovale i vjerovale jedna drugoj - poručio je kineski predsjednik, prenosi portal CdM.

Si je dodao da pridaje veliku važnost razvoju odnosa Kine i Crne Gore.

- Spreman sam da radim sa predsjednikom Milatovićem na promovisanju prijateljstva dvije zemlje, jačanju razmjene iskustava u upravljanju zemljom i poboljšanju razvoja bilateralnih odnosa u korist naroda dvije zemlje - naveo je Si u čestitki koja je medijima dostavljena iz kineske ambasade u Podgorici.

Varhelji je u čestitki Milatoviću naglasio da se raduje obnavljanju pristupnog procesa Crne Gore Evropskoj uniji.

- Srdačne čestitke i najbolje želje Crnoj Gori povodom predsjedničke inauguracije Јakova Milatovića! Radujem se revitalizaciji procesa pristupanja Crne Gore. Krajnje je vrijeme da zajedno radimo na postizanju dugo očekivanih rezultata - napisao je Varhelji na Tviteru.

Poglavar rimokatoličke crkve čestitao je početak mandata novoizbranom crnogorskom predsjedniku.

- Ekscelencijo, sa zadovoljstvom Vam izražavam najsrdačnije čestitke povodom početka Vašega mandata predsjednika Crne Gore, obećavajući istovremeno moje molitve da Vam Bog podari snagu i mudrost u Vašem služenju za opšte dobro i pozivam na Vas i na ovaj ljubljeni narod obilje milosti od Gospoda - saopštio je papa.