latinica  ћирилица
21/05/2023 |  11:13 ⇒ 22:20 | Autor: RTS

U OŠ "Vladislav Ribnikar" u obje smjene po šest policajaca

Državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić izjavio je za RTS da će od sutra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribikar", gdje počinje nastava, biti povećano prisustvo policajaca, a biće angažovane i starješine koje će kontrolisati školu.
Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Poslije dve masovne pucnjave koje su se desile u Srbiji, Danilo Stevandić je, gostujući u Јutarnjem dnevniku RTS-a, izjavio da se država nalazi uvijek na mjestu na kome treba da bude – uz svoje građane.

Stevandić je podsjetio da su pripadnici MUP-a efikasno uhapsili osumnjičene za dva zločina, nakon čega su pojačali vidljivo prisustvo policije na svim javnim prostorima.

- Od početka godine zabeležen je trend smanjenja krivičnih djela i prekršaja protiv javnog reda i mira za četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno nemamo većih bezbjednosnih izazova. Stanje bezbjednosti je stabilno - rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, djeca u školama u Srbiji su sigurna i bezbjedna.

- Povećali smo broj policijskih službenika koji su angažovani zbog unapređenja bezbednosti učenika i škola. Na obezbeđenju 1.832 državne i privatne škole i njihovih 4.180 objekata, svakodnevno je angažovano 3.500 policijski službenika - naveo je Stevandić.

Istakao je da će u OŠ "Vladislav Ribnikar", gdje sutra počinje nastava, biti u dvije smjene pojačano prisustvo policajaca na oba ulaza.

- Ukupno šest policijska službenika biće u smjeni. Osim njih, biće angažovane starješine koje će kontrolisati i obilaziti školu i policijske službenike. Njihov zadatak je da sa direktorima škola usaglase bezbjednosne prioritete i pažnju usmjere na rano otkrivanje mogućih rizika i prijetnji - naveo je Stevandić.