latinica  ћирилица
21/05/2023 |  14:29 ⇒ 15:32 | Autor: SRNA

Srbi za Srbe: Rekordna pomoć Hercegovini od 450.000 KM

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe saopštila je da su zahvaljujući donatorskoj večeri u Trebinju i ostalim donacijama prikupili 30.200 KM za izgradnju kuće za šestočlanu porodicu Bjelica iz Trebinja, kao i da su prethodne godine Hercegovini isporučili pomoć od rekordnih 450.000 KM.
Srbi za Srbe - Foto: ilustracija
Srbi za SrbeFoto: ilustracija

Iz te organizacije su podsjetili da su u Trebinju u petak, 19. maja održali prvo donatorsko veče u Republici Srpskoj kome se odazvalo više od 130 gostiju da bi pomogli njihovu humanitarnu akciju za izgradnju kuće za porodicu Bjelica, navodeći da očekuje i određeni broj uplata u narednim danima.

Izvještaj sa tačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbiza srbe.org, a planirana vrijednost projekta je 120.000 KM.

Iz te organizacije su istakli da je u okviru donatorske večeri u Trebinju predstavljen dio kreacija iz kolekcije "Infiniti" visoke mode, dizajnerke Dejane Milosavljević, inspirisane najznačajnijim izumima i patentima slavnog srpskog naučnika Nikole Tesle, uz jedinstven koncept revije, edukativnog karaktera i prikazane kratke filmove o Tesli i njegovom životu.

Na humanitarnoj aukciji su licitirane i unikatne kamene gusle umjetnika Željka Aleksića iz Trebinja i dva specijalna vina iz manastira Tvrdoš i Vinarije "Vukoje", a predstavljeni su i rezultati rada te organizacije za prethodnih 18 godina.

Kada je riječ o pomoći Hercegovini, ta humanitarna organizacija je navela da su pomogli tri porodice, dva doma zdravlja i Narodnu kuhinju u Trebinju donacijama ukupne vrijednosti više od 450.000 KM.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe najavila je da će ove godine održati i donatorske večeri u Bijeljini, Beogradu, Novom Sadu i Čačku.