latinica  ћирилица
21/05/2023 |  19:43 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Borac osigurao drugo mjesto; Sloboda i Leotar se bore za opstanak (VIDEO)

Odigrane su utakmice 32. kola fudbalske Premijer lige BiH. Banjalučki Borac pobjedom nad Slobodom obezbijedio je drugo mjesto na tabeli, dok su Sloga iz Doboja i Leotar iz Trebinja koji se bori za opstanak doživjeli poraze na gostovanju.
FK Borac - Foto: RTRS
FK BoracFoto: RTRS

Borac se od domaće publike u Premijer ligi BiH oprostio pobjedom nad Slobodom iz Tuzle sa 3:2. Nije počelo dobro za domaće, šok je uslijedio već u 9. minutu kada su gosti odličnim golom Delića došli u vođstvo.

      View this post on Instagram

A post shared by FK Borac Banja Luka (@fkboracbanjaluka)

Nakon toga, Borac je sve snage dao u napad kako bi stigao do izjednačenja. To im se i isplatilo u 35. minutu kada je gol gostiju pogodio Lazić, i sa ovim rezultatom otišlo se na poluvrijeme. U drugom dijelu crveno plavi nastavili su sa napadima, što su realizovali u 56. minutu kada je na 2:1 povisio Blagaić. U 73. gosti dolaze do izjednačenja preko Alića, dok je pobjedu ekipi Vinka Marinovića donio Kulašin dva minuta kasnije.

Fudbaleri Leotara novim porazom sve su bliže ispadanju iz Premijer lige. Zrinjski je na svom terenu zasluženo stigao do sva tri boda rezultatom 2:1. Poveli su domaći u 22. minutu preko Bilbije. Trebinjci su stigli do izjednačenja autogolom Barišića u 56., dok je konačan rezultat postavio Ćuže u 72. minutu.

Do posljednjeg kola za opstanak strepiće i fudbaleri Sloge iz Doboja koji su poraženi na gostovanju od ekipe Široki Brijeg rezultatom 1:0. Јedini gol na utakmici postigao je Čavar u 39. minutu.

Osam golova vidjeno je na meču Velež - Sarajevo u kojem su gosti stigli do bitna tri boda u borbi za evropu. Sarajevo je slavilo rezultatom 5:3. Golove za tim sa Koševa su postigli Vaređanović u 11. Ziljkić u 24. Oliveira u 57., 74. i 84. minutu. Za domaće strelci su bili Andjušić u 4. Haskić u 74. i Sijamija u 87. minutu.

U ostalim utakmicama Željezničar je savladao Posušje sa 3:0, Tuzla siti na gostovanju kod Igmana je slavio sa 1:0.