latinica  ћирилица
21/05/2023 |  22:25 ⇒ 22/05/2023 | 07:28 | Autor: SRNA

OŠ "Vladislav Ribnikar" nastavlja da radi bez ocjenjivanja i ispitivanja đaka

Osnovna škola "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja učenik ubio devet đaka i čuvara, nastavlja sutra da radi po programu bez ocjenjivanja i ispitivanja đaka, rekao je predsjednik Savjeta roditelja Igor Đorđević.
Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Đorđević je rekao da djeca koja ne mogu da dolaze u školu neće morati to da čine, kao i da će odgovarati samo ona koja žele.

On kaže da je školi za danas bila zakazana sjednica Savjeta roditelja, ali da formalno nije održana, jer dio roditelja stradale djece nije bio prisutan i pismeno su zatražili odlaganje.

Đorđević je naveo da su se danas neformalno dotakli teme da škola bude završena 3. maja i da je to manji broj roditelja podržao.

- Predstavnici Vlade Srbije došli su danas u školu sa odgovorima na zahtjeve roditelja, ali su njihovo saopštavanje odložili za narednu sjednicu, jer prvo žele da razgovaraju sa svim roditeljima ubijene djece - rekao je Đorđević.

- Savjet roditelja stoji iza sedam zahtjeva na koje je danas trebalo da dobijemo odgovore - rekao je Đorđević.

Ranije danas više od 200 roditelja djece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" pridružila se inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u zgradi škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i čuvara te škole.

Roditelji učenika iz odjeljenja u kojem se 3. maja dogodila tragadija juče su uputili dopis Ministarstvu prosvjete u kojem zahtijevaju hitnu suspenziju direktora škole, školskog psihologa i pedagoga.

Takođe su naveli da ostaju pri ranije iznijetim zahtjevima, među kojima i da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obavijeste zainteresovane strane.

Oni traže odgovor na pitanja šta će biti sa ubicom i u kom su statusu njegovi roditelji, kao i šta će se konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.