latinica  ћирилица
22/05/2023 |  07:45 ⇒ 07:45 | Autor: SRNA

Bez problema u saobraćaju

aobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

U FBiH je na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Unu, Bosnu i Drinu vidljivost smanjena zbog magle.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice do 3. juna biće povremenih obustava saobraćaja između 11.00 i 15.00 časova, dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko i regionalnim putevima Lopare-Čelić i Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja, zbog radova se saobraća jednom trakom.

Zbog sanacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj je obustavljen na lokalnim putevima u mjestu Gornji Podgradci zbog oštećenja mosta
preko rijeke Bukovice, kao i preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak, te preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Do 14. jula, zbog deminiranja terena na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta "MSP Gornji Božinci" biće privremenih obustava saobraćaja svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta prošuštanja.

Na putnom pravcu Lepnica-Brčko-Bijeljina-Zvornik /Alumina/ do sutra će se kretati prevoz vangabaritnog tereta.

U Banjaluci će zbog dječijeg sportskog karavana "Kasperijada" biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Aleja Svetog Save do Ulice Marije Bursać, danas od 7.00 do 15.00 časova.

Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na dionici auto-puta Bradina-Tarčin od 8.00 časova saobraćaj će biti obustavljen.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.