latinica  ћирилица
22/05/2023 |  09:07 ⇒ 09:16 | Autor: RTS

Majami nastavio seriju pobjeda nad Bostonom, na korak od velikog finala (VIDEO)

Košarkaši Majamija ubjedljivo su nadigrali Boston sa 128:102 i na svom terenu u trećoj utakmici finalne serije konferencije Istoka. Hit je tako došao na samo jednu pobjedu do plasmana u veliko finale, a za to će imati šansu već u narednoj utakmici u noći između utorka i srijede.
Majami - Boston (Foto:  EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT) -
Majami - Boston (Foto: EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT)

Od samog starta meča tim Majamija je preuzeo inicijativu i potom uvećavao vođstvo do ubjedljive pobjede, a Boston nije uspijevao ni da razliku spusti ispod deset poena.

Pobjednički tim je predvodio Gejb Vinsent koji je sa postignutih 29 poena postavio rekord karijere, a odlično su ga pratili Dankan Robinson sa 22 poena, Kejleb Martin sa 18 i DŽimi Batler sa 16 poena.

Bem Adebajo dodao je 13 poena, a šansu je dobio i mladi srpski košarkaš Nikola Јović, koji je za pet minuta dao dva poena i dodao tri skoka.

Najefikasniji u timu Bostona bio je DŽejson Tejtum sa 14 poena, DŽejlen Braun ubacio je 12, koliko su imali i Grent Vilijams i Pejton Pričard.

Trećom pobjedom Majami je stekao čak četiri šanse da u narednim mečevima pobjedom obezbijedi plasnam u veliko finale NBA lige, a prvi pokušaj imaće u narednoj utakmici na svom terenu u noći između utorka i srijede.

U istoj situaciji je i tim Denvera koji će, noćas na gostovanju Lejkersima pokušati da već u četvrtoj utakmici obezbijede plasman u veliko finale.