latinica  ћирилица
22/05/2023 |  11:38 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Višković: Dodikova posjeta značajna, u Moskvu idu i evropski i svjetski lideri (VIDEO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je za Srpsku veoma značajna posjeta predsjednika Milorada Dodika Rusiji, tokom koje će imati veoma značajne sastanke, te da mu nisu jasne kritike ove posjete, jer u Moskvu idu i evropski i svjetski lideri.
Dodik i Putin (foto: instagram.com/mdodik.official) -
Dodik i Putin (foto: instagram.com/mdodik.official)

- Dodik je stigao u Rusiju i već je sinoć imao sastanke, a imaće ih i danas - rekao je Višković.

On je naglasio da u Sarajevu, te u određenim krugovima u međunarodnoj zajednici, kritikuju Dodikovu posjetu Rusiji, a to ne čine kada u tu zemlju dođe neko drugi.

- Dodik nije otišao tamo da bi se samo vidio sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, već da ima veoma značajne sastanke na kojima će razgovarati sa velikim brojem ljudi, te prisustvovati skupu na kojem će biti najviši vrh Rusije i na kojem će se razgovarati o globalnim procesima - rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, veoma je važno prisustvovati takvim skupovima, gdje bi Srpska mogla da se postavi na ispravan način i ide u korak sa dešavanjima.

- Nisu mi jasne kritike na račun ove posjete. U Moskvu idu i evropsku i svjetski lideri. Srpska radi što smatra da je ispravno - naglasio je Višković.

Kada je riječ o odluci Srpske da se ne pridruži EU i drugim zemljama u uvođenju sankcija Rusiji, Višković je rekao da Srpska ne želi da se miješa tamo gdje svojim odlukama ne može da učini ništa.

- Šta bi značila naša odluka o sankcijama Rusiji u jednom geopolitičkom sukobu. Niti nas neko nešto pita, niti mi možemo promijeniti. Kada bi Srpska mogla da utiče na prekid sukoba u Ukrajini, danas bi donijela odluku o tome - rekao je Višković.

Višković je rekao da u ratovima bilo gdje da se vode u svijetu ginu ljudi, razara se imovina i to nije dobro ni za koga.