latinica  ћирилица
22/05/2023 |  11:59 ⇒ 12:18 | Autor: SRNA

Provjerava se odgovornost majke maloljetnog ubice u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama lica čiji su inicijali M.K, majke maloljetnog K.K. koji je 3. maja ubio 10 osoba u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnika.
Beograd - postavljeno cvijeće u blizini škole Vladislav Ribnikar (Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Beograd - postavljeno cvijeće u blizini škole Vladislav Ribnikar (Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K, obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maloljetnog K.K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica od ranije nalazila u evidenciji tog organa.

K.K. je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole, a ranio četvoro, od kojih je jedna djevojčica nedavno preminula.

Napadač je istog dana priveden, ali s obzirom na to da nema navršenih 14 godina, po zakonu ne može biti krivično odgovoran.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv njegovog oca V.K, koji se sumnjiči za krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti.

V.K. je saslušan u tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor.