latinica  ћирилица
22/05/2023 |  13:58 ⇒ 16:08 | Autor: RTRS

Kovačević na konferenciji PSOEBS-a

Delegat u Domu naroda i član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Radovan Kovačević učestvuje u radu Konferencije o ulozi parlamenata u promociji bezbjednosti i stabilnosti putem "zelene ekonomije" i održivog razvoja, koju su u Bakuu zajednički organizovali Parlament Azerbejdžana i PSOEBS-a, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Konferencija učesnicima pruža priliku da razmijene iskustva o naprednim strategijama i projektima primjene "zelene tehnologije" i "pametnih rješenja" u ekonomijama njihovih zemalja.

Događaj u Bakuu poslužiće i kao otvorena platforma učesnicima da ukažu na značajnu uloguparlamenata u tranziciji na "zelenu ekonomiju", posebno u vremenu nakon pandemije koje traži snažniju povezanost država s ciljem razvoja ekonomije i ispunjavanja ciljeva održivog razvoja, navodi se u saopštenju.

Tokom dvodnevne konferencije domaćini će upoznati učesnike konferencije s najboljim praksama Azerbejdžana u primjeni koncepata "zelene energije", "pametnog grada" i "pametnog sela".