latinica  ћирилица
22/05/2023 |  16:19 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

Šulić sa predstavnicima trgovinskih lanaca o mogućnosti ublažavanja inflatornih kretanja

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je danas u Banjaluci o mogućnosti ublažavanja inflatornih kretanja sa predstavnicima trgovinskih lanaca iz Srpske, Unije udruženja poslodavaca Srpske, Privredne komore Srpske i Republičke uprave za inspekcijske poslove Srpske.
Šulić sa predstavnicima trgovinskih lanaca - Foto: SRNA
Šulić sa predstavnicima trgovinskih lanacaFoto: SRNA

Iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske saopšteno je da je na sastanku istaknuto da su inflatorna kretanja i dalje izražena kada je riječ o cijenama proizvoda u Republici Srpskoj, te da je razgovarano o mogućim budućim aktivnostima koje bi se provodile uz primjenu postojećih uredbi kojima su ograničene marže na osnovne životne namirnice i tečna naftna goriva.

Tema sastanka bilo je i društveno odgovorno poslovanje trgovinskih lanaca u Republici Srpskoj, kao jedan od modaliteta za ublažavanje inflatornih kretanja.

Šulić je, navodi se u saopštenju, iznio prijedlog o mogućnostima provođenja kampanje u čijem središtu bi bilo društveno odgovorno poslovanje u smislu plasiranja pojedinih proizvoda po nižim cijenama u maloprodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Bilo je riječi i o promociji domaćih proizvoda u smislu potrebe za većom zastupljenošću proizvoda iz Republike Srpske na policama u marketima.

Razgovarano je i o aktuelnoj problematici u pogledu radnog vremena trgovinskih objekata, u smislu potrebe boljeg definisanja rada tokom državnih i vjerskih praznika, kao i rada nedjeljom.

Učesnici sastanka izrazili su zainteresovanost za učešće u zajedničkim aktivnostima koje će imati za cilj ublažavanje inflatornih kretanja, ali i unapređenje rada trgovinskih objekata, te je istaknuto da će se o svemu više razgovarati u narednom periodu.