latinica  ћирилица
22/05/2023 |  19:42 | Autor: SRNA

Portugal: Ponovo pokrenuta potraga za Medlin Meken

Portugalska policija pretražiće sutra rezervoar u unutrašnjosti zemlje odakle je nestala trogodišnja Medlin Meken iz Britanije 2007. godine, rekli su danas zvaničnici.
Portugal: Potraga za Medlin Meken (Foto: EPA-EFE/LUIS FORRA) -
Portugal: Potraga za Medlin Meken (Foto: EPA-EFE/LUIS FORRA)

Ovo je prvi razvoj situacije koji se tiče ovog slučaja u posljednjih nekoliko godina.

Portparol vatrogasne brigade rekao je da se policija priprema da krene u pretragu na brani u južnom regionu Algarve oko 50 kilometara od ljetovališta gdje je djevojčica nestala iz apartmana u kojem je bila sa porodicom.

Izvor blizak istrazi rekao je Rojtersu da je akcija pokrenuta na zahtjev njemačkih vlasti, koji su prošle godine formalno identifikovali Nijemca Kristijana Bruknera kao zvaničnog osumnjičenog u slučaju nestanka djevojčica.

Brukner, osuđivani zlostavljač djece i narko diler, je u zatvoru u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene u području Algarvea, gdje je nestala Medlin Meken.

Njemačka policija saopštila je u junu 2020. godine da se pretpostavlja da je djevojčica mrtva i da je Brukner najvjerovatnije odgovoran. Brukner je odbacio krivicu.

Roditelji djevojčice Kejt i Geri Meken zvanično su saslušani u portugalskoj policiji kao osumnjičeni 2007. godine, ali je naredne godine optužba protiv njih odbačena zbog nedostatka dokaza.