latinica  ћирилица
22/05/2023 |  20:36 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska ima značajne partnere u Rusiji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ima značajne partnere iz Rusije i da će ekonomska pitanja biti jedna od tema sutrašnjeg sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.
Dodik i Putin (foto: instagram.com/mdodik.official) -
Dodik i Putin (foto: instagram.com/mdodik.official)

- Vidjećemo kako prevazilaziti sve ove blokade. Mi tamo imamo značajne partnere koji rade na području Republike Srpske i zapošljavaju oko 2.000 ljudi. To je za nas ogromno, mi moramo da se brinemo o tim ljudima. To što se ne sviđa nekome na Zapadu da se tamo uspješno obavljaju poslovi vezano za naftu i naftne derivate, šta da radimo - rekao je Dodik za ATV.

On je naveo da je ozbiljan problem kako očuvati 2.000 zaposlenih u Srpskoj, kako očuvati firmu koja plati po 150-200 miliona poreza godišnje.

- To su sve stvari koje su važne za nas. Oni su najveći pojedinačni uplatilac poreza u Republici Srpskoj od stranih kompanija, nema nijedne veće. Šta sad treba, da zatvorim oči i da se dodvaram bilo kome drugom? - upitao je Dodik.

On je dodao da može razgovarati i sa onima sa Zapada, ali da im je neugodno da razgovaraju sa njim. "Moram da kažem da je i meni postalo besmisleno neugodno, isto tako, da razgovaram na temama koje 20 godina pokušavaju da skrše i nikako da shvate da to ne može", rekao je Dodik.

Naveo je da Srpsku u Rusiji doživljavaju kao partnera, kao one sa kojima vrijedi razgovarati.

- Oni sa nama razgovaraju, Rusi nas ne nagone ni na šta. Nikada ništa nisu tražili, nisu tražili ni da uvodimo ni da ne uvodimo sankcije - naša je odluka hoćemo li ili nećemo. Nije ovo ruska odluka - rekao je Dodik.