latinica  ћирилица
23/05/2023 |  10:13 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Nastavak podrške razvoju turizma u lokalnim zajednicama (VIDEO)

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas u Čelincu da će resorno ministarstvo i Vlada Srpske nastaviti da podržavaju razvoj turizma i trgovinske djelatnosti u lokalnim zajednicama u Srpskoj.
Denis Šulić i Vlado Gligorić - Foto: SRNA
Denis Šulić i Vlado GligorićFoto: SRNA

Šulić je rekao da je u opštini Čelinac urađeno brendiranje kako bi bili predstavljeni turistički potencijali ove opštine.

- Ministarstvo trgovine i turizma podržaće brojne manifestacije u Čelincu koje će okupljati veliki broj ljudi iz Srpske, regiona i svijeta što će omogućiti dalji razvoj turizma u ovoj opštini - naveo je Šulić nakon razgovora sa načelnikom opštine Čelinac Vladom Gligorićem.

Šulić je naglasio da će resorno ministarstvobiti partner sa lokalnim proizvođačima kako bi omogućili razvoj domaće proizvodnje, s ciljem da se građani opredijele za kupovinu domaćih proizvoda.

On je istakao da su među najvećim problemima u turizmu smještajni kapaciteti, te da je neophodno njihovo proširenje.

Šulić je pozvao sve koji se bave izdavanjem smještaja da svoju djelatnost prijave nadležnim institucijama.

Gligorić je rekao da je ministra Šulića upoznao o turističkim potencijalima opštine Čelinac, te istakao da ova lokalna zajednica ima brojna izletišta, manastire, kao i da je poznata po lovnom turizmu.

Predviđeno je da Šulić i Gligorić posjete izletište Mlinska rijeka.