latinica  ћирилица
23/05/2023 |  12:09 ⇒ 12:09 | Autor: TANЈUG

Hrvatska: Osnovac i njegov otac izazvali incident u školi u Puli, đaci uplašeni

Nakon incidenta koji su prošle nedjelje u osnovnoj školi u Puli napravili jedan učenik i njegov otac, na nastavu je, zbog straha, došlo samo dvoje učenika odjeljenja u kome se to dogodilo, pišu hrvatski mediji.
Učionica - Foto: RTRS
UčionicaFoto: RTRS

Riječ je o odjeljenju trećeg razreda Osnovne škole "Tone Peruška", koje pohađa 18 učenika, od kojih se u ponedjeljak na nastavi pojavilo tek dvoje, navodi Glas Istre.

Nedolasku na nastavu prethodio je nemili događaj koji se u učionici dogodio u četvrtak, a koji je, prema riječima direktora škole Kristijana Cinkopana, bio "kap koja je prelila čašu". Slučaj je prijavljen nadležnim institucijama.

Kako saznaje list, učenik tog razreda je povrijedio učiteljicu i uništio dio školskog inventara.

Nakon toga je otac djeteta pozvan da dođe po njega u školu, ali se i on učiteljici unosio u lice i vikao pred ostalim učenicima, pa je slučaj prijavljen policiji.

Portparolka lokalne Policijske uprave Suzana Sokač potvrdila je da je u četvrtak u prijepodnevnim časovima došlo do incidenta u školi, zbog čega je protiv jednog roditelja podnesen optužni prijedlog na osnovu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Mediji pišu da je riječ o ocu tog, kako navode, još od ranije problematičnog dječaka.

Iako je otac je u školi vikao na učiteljicu, prema onome što je policija dosad utvrdila, nisu utvrđeni elementi krivičnog djela, piše Glas Istre.