latinica  ћирилица
23/05/2023 |  12:13 ⇒ 12:17 | Autor: TANЈUG

Beker: Đoković je uvijek favorit za osvajanje grend slem trofeja

Legendarni njemački teniser i trener Boris Beker izjavio je da je Novak Đoković uvijek favorit za osvajanje trofeja na grend slem turnirima, prenosi britanski Gardijan.
Boris Beker i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES, ilustracija) -
Boris Beker i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES, ilustracija)

Đoković je juče zvanično izgubio prvo mjesto na ATP listi, a srpski teniser je trenutno treći igrač svijeta. Ispred Đokovića su Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.

- Bilo bi glupo da neko otpiše Đokovića. Šljaka nije njegova omiljena podloga, ali u posljednjih nekoliko godina uspio je da postigne formu baš za Rolan Garos. On će uvijek da bude jedan od favorita za osvajanje grend slema sve dok je zdrav i dok bude želio da igra - rekao je Beker.

On je dodao da Đoković ne dobija "svu ljubav i poštovanje koje bi trebalo da ima".

- Đoković je vrlo otvoren, razgovorljiv čovjek, koji ponekad djeluje kao teniska mašina. Međutim, kada nije na terenu, prilično je šarmantan. Sa njim možete da razgovarate o poslu, politici, muzici, dobar je momak. On je takođe pravi istoričar tenisa. Shvata ko je bio ovdje prije njega i želi da ostavi svoj trag. To je već učinio - rekao je Beker i dodao: Đoković je i perfekcionista, kao i sve superzvijezde. Želi da odigra savršen meč, što se možda dogodilo jednom ili dva puta u njegovoj karijeri.

On je podsjetio da je prošle godine iz zatvora pratio finale Vimbldona u kome je Đoković pobijedio Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Beker je proveo u britanskom zatvoru osam mjeseci kazne zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrijednih skoro tri miliona evra u namjeri da izbjegne otplatu dugova.

- Bio sam jako emotivan kada se to dogodilo. Bio je to fantastičan podvig, a budući da se radi o mom prijatelju, veoma me razveselio - zaključio je Beker, koji je trenirao Đokovića tri godine.