latinica  ћирилица
23/05/2023 |  14:49 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Sutra finale Kupa Srpske: Borac protiv Laktaša

Fudbaleri Borca i Laktaša Admiral, sastaće se sutra u Banjaluci, u 29. finalu Kupa Republike Srpske "Dr Milan Јelić" . Utakmica na Gradskom stadionu počinje od 18.00 časova.
Borac - Laktaši - Foto: RTRS
Borac - LaktašiFoto: RTRS

Nakon 10 godina fudbaleri Borca su u finalu Kupa Srpske. Banjalučani su pet puta osvajali pehar u najmasovnijem takmičenju, posljednji put u Mrkonjić Gradu, prije 11 godina. Zbog toga igrači i stručni štab imaju ogroman motiv da vrate pehar u vitrine Gradskog stadiona.

- Nakon što smo zauzeli 2. mjesto u ligi, pred nama je finale Kupa, koji Borac nije osvojio 11 godina. Kao igrač i kao trener imao sam priliku da budem u finalu Kupa Republike Srpske i izuzetno mi je drago što sam opet tu. Laktaši su odigrali sjajnu sezonu, očekuje nas teška utakmica. Teško smo došli do finala, sve ekipe koje igraju protiv nas su silno motivisane i pokušaćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Drago mi je što su Laktaši u finalu jer sam imao priliku da nastupam za taj klub pred kraj karijere i nosim jako lijepe uspomene. Vjerujem da će Laktaši biti motivisani, tako da ćemo mi maksimalno ozbiljno pristupiti tom meču. Što se tiče kadrovskih problema Lagundžić i Pišek su povrijeđeni, imamo i igrače koji nemaju pravo nastupa, tako da smo na desnom beku oslabjeni – rekao je trener Borca Vinko Marinović

Laktaši Admiral su prvi put u finalu Kupa Srpske. Na putu do završnice, eliminisali su , između ostalog, Željezničar sport tim, Podrinje i u polufinalu favorizovanu Krupu.

Svjesni u Laktašima ko je favorit u finalu, ali poručuju, nema predaje.

Trener Laktaša Miljan Bajić istakao je da će njegov tim na teren istrčati bez pritiska.

- Izuzetno sam zadovoljan što smo došli u finale. Svi znamo da je Borac favorit, nemamo šta izgubiti i nemamo veliki imperativ. Dosta je naših igrača prošlo kroz FK Borac i znaju šta ih očekuje. Oni jesu favoriti ali ćemo kroz organizovanu igru pokušati da dođemo do dobrog rezultata. Svi su zdravi osim igrača koji nemaju pravo nastupa - rekao je Bajić.

Utakmica finala Kupa Srpske "Dr Milan Јelić", biće odigrana u srijedu, od 18.00 časova, na Gradskom stadionu u Banjaluci.