latinica  ћирилица
23/05/2023 |  15:56 ⇒ 16:05 | Autor: SRNA

Vuk Јanković iz Trebinja putuje na Matematičku olimpijadu u Јapan

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas učenika devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" Vuka Јankovića koji je izabran u tim za Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja će biti održana u julu u Јapanu.
Trebinje - Foto: SRNA
TrebinjeFoto: SRNA

Ćurić je rekao da je Јanković jedini osnovac u olimpijskom timu, što je veliki uspjeh za mladog sugrađanina, ali i Trebinje i Republiku Srpsku, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vuk Јanković je pobjednik 28. Matematičke olimpijade BiH, koja je okupila 40 učenika, od kojih su samo dvojica bili osnovci.

On je zahvalio nastavnicima, porodici, prijateljima i Gradskoj upravi za podršku.

- Drago mi je što se cijene moji rezultati i rad. To je jedan veliki podstrek za mene - rekao je Vuk kojem je gradonačelnik tokom prijema uručio sabrana djela pjesnika Јovana Dučića.

Prijem je organizovan i za nagrađene učenike Gimnazije "Јovan Dučić", među kojima je Doroteja Radanović, koja je republički prvak u srpskom jeziku za druge razrede srednjih škola.

- Ovo je prva nagrada koju je neki od učenika trebinjske Gimnazije, tokom perioda dužeg od 100 godina, dobio na republičkom takmičenju iz srpskog jezika - rekla je Doroteja.

Gradonačelnik je ovim učenicima uručio po knjigu kao simboličan poklon za sve njihove uspjehe, trud i rad, te istakao da je Grad ponosan na uspješne učenike, koji gdje god da se pojave predstavljaju Trebinje u najboljem svjetlu.

Osim Doroteje, na prijemu su bili Savo Crnogorčić koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, Ognjen Vujović koji je bio drugi i Spasoje Kukurić treće mjesto.