latinica  ћирилица
24/05/2023 |  10:42 ⇒ 12:53 | Autor: SRNA

Košarac: Dogovor o cijeni gasa u interesu svih građana

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da je jedan u nizu primjera državničkog i liderskog odnosa predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dogovor sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o gotovo istoj cijeni gasa za Srpsku i Federaciju BiH kao i lani.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je istakao da je dogovor postignut juče u Moskvi primarno u interesu građana i Republike Srpske i FBiH jer će se i ove godine grijati po povoljnim cijenama.

- Јednako tako, odlična vijest i za privredni sektor, posebno uzimajući u obzir izazovna vremena i poremećaje na globalnom nivou - ocijenio je Košarac.

Prerma njegovim riječima, najpovoljniju cijenu ruskog gasa za sve građane Srpske i FBiH mogu dogovoriti samo prijatelji i partneri sa kojima imate dobre odnose i uspješnu saradnju.

- Ali, ni to nije dovoljno federalnim nevjernim Tomama, pa ne posustaju u konstantnim pritiscima na predsjednika Dodika, mantrama o malignom ruskom uticaju, najavljuju blokade Nove istočne interkonekcije i slično… Pa šta bi bilo da je zatraženo stopiranje ruskog gasa za FBiH?! Ko bi ispaštao?! Građani i privreda naravno - objavio je Košarac na Instagramu.

On je ukazao da to, međutim, nije odlika politike Dodika, niti je to u njegovom karakteru.

- To je državnik i lider! Rad u interesu građana je model kojim pobjeđuje - poručio je Košarac.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin tokom jučerašnjeg sastanka u Moskvi rekao da cijena gasa ostaje gotovo identična za Srpsku.