latinica  ћирилица
24/05/2023 |  12:18 ⇒ 16:51 | Autor: RTRS

Karan: Pretresi i na području Bijeljine; Na meti lica za organizovani i teški kriminal (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su na području Policijske uprave Bijeljina u toku pretresi u okviru međunarodne akcije kodnog naziva "DM".
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Karan je rekao da je MUP Srpske sa svojom Upravom za organizovani i teški kriminalitet uključena u ovu akciju, te da djeluju u kontekstu zahtjeva međunarodne pravne pomoći, zajedno sa Federalnom upravom policije.

- Riječ je o našoj asistenciji i obavezi da pomognemo i u međunarodnoj pravnoj pomoći u oblicima otkrivanja najtežih oblika kriminaliteta - rekao je Karan.

Na 13 lokacija na teritoriji BiH, odnosno u Kantonu Sarajevu, Unsko-sanskom kantonu i Republici Srpskoj u toku su pretresi imovine i lica osumnjičenih da su pripadnici međunarodne grupe za organizovani kriminal koja duže djeluje u zapadnoj Evropi, saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, na osnovu naredbi Suda BiH, u saradnji sa Evropolom, u više evropskih država - Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Holandiji, Belgiji i drugim zemljama članicama EU.

Nezvanično saznajemo da akcija ima veze sa Dinom Muzaferovićem za kojim je MUP Unsko-sanskog kantona raspisao međunarodnu potjernicu.