latinica  ћирилица
24/05/2023 |  12:58 ⇒ 13:34 | Autor: SRNA

Vulić: Uvažen zahtjev Kluba poslanika SNSD-a i preduzete mjere bezbjednosti

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da je Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH djelimično uvažio zahtjeve Kluba poslanika SNSD-a i preduzeo zatražene mjere obezbjeđenja.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Mjere i radnje koje su preduzete u pogledu identifikacije svih lica koja ulaze u salu, angažovanost ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića i direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića zadovoljavaju zahtjeve Kluba poslanika SNSD - potvrdila je ona za Srnu.

Vulićeva je napomenula da SNSD-u nikada nije bio cilj da blokira procese, ali i da dalje ostaje pri stavu da moraju biti poštovani i uvažavani kako je to definisano Poslovnikom o radu Predstavničkog doma i Izbornog zakona.

- Bilo kakvo nepoštovanje u narednom periodu poslanika iz Republike Srpske zahtijevaće nekompromisne mjere. Prijava koju smo podnijeli je u proceduri i formalno-pravno smo učinili sve da osiguramo da se poštuju procedure i dignitet poslanika - naglasila je Vulićeva.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić odlučio je da danas pojača mjere obezbjeđenja ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, gdje se održava sjednica Predstavničkog doma.

Ranije je Vulićeva uputila inicijativu Nešiću u kojoj traži sprovođenje istrage o prijetanjama srpskim poslanicima koje je predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić iznio 19. aprila na sjednici ovog doma.