latinica  ћирилица
24/05/2023 |  13:30 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Dodik i Cvijanovićeva čestitali slavu Grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku građanima i rukovodstvu Grada Banjaluka povodom Spasovdana - krsne slave ovog grada.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Foto: Borislav Zdrinja) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Foto: Borislav Zdrinja)

- Povodom Spasovdana - krsne slave Grada Banjaluka, upućujem najsrdačnije čestitke građanima i rukovodstvu Grada, sa željom da u zdravlju i veselju, dostojanstveno proslavimo ovaj veliki praznik njegujući kulturno-istorijsko nasljeđe srpskog naroda kroz običaje i tradiciju - naveo je Dodik u čestitki.

On je istakao da je Banjaluka opravdano stekla status administrativnog, turističkog, sportskog i kulturnog centra, čiji dalji napredak svakodnevno treba razvijati na opštu društvenu korist svih njenih građana.

- Vjerujem da će gradska vlast uz pomoć republičkih institucija, na lokalnom i regionalnom nivou, nastaviti kreirati i realizovati brojne programe i ideje koje će nesebično i istrajno jačati našu Banjaluku - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je građanima i rukovodstvu Banjaluke slavu grada, sa željom da praznik proslave u miru, sreći i blagostanju.

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će najveći grad Republike Srpske, zajedno sa republičkim institucijama, iskoristiti sve potencijale i resurse i nastaviti putem razvoja, na dobrobit i zadovoljstvo njenih stanovnika i Republike Srpske.

- Želim da godine koje predstoje budu u znaku prosperiteta, a ovaj veliki praznik u duhu zajedništva i poštovanja naše bogate tradicije - naglasila je Cvijanovićeva u čestitki povodom slave grada.