latinica  ћирилица
24/05/2023 |  14:01 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Kuzmanović: Srpski narod samo želi da bude slobodan (VIDEO)

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović održao je predavanje kadetima Policijske akademije o temi "Konstituisanje Republike Srpske – od Lisabona do Dejtona".
Predavanje kadetima Policijske akademije - Foto: RTRS
Predavanje kadetima Policijske akademijeFoto: RTRS

Na ovom predavanju naglašeno je da je Ustav Republike Srpske najviši opšti pravni akt koji uređuje odnose u Republici i štiti slobode i prava svih njenih građana.

- Srpski narod samo želi da bude slobodan i da ima svoju Republiku Srpsku. Samo je slobodan čovjek koji ima svoju državu, a mi zbog toga želimo da budemo slobodan narod i da imamo svoju Republiku Srpsku - rekao je Kuzmanović.

Predsjednik ANURS upoznao je kadete o tome kakve su sve bile teškoće da bi se konstituisala Republika Srpska i zaključio da svi treba da budu opredijeljeni da se čuva i štiti Republika Srpska.

Načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Republike Srpske Mile Šikman rekao je novinarima da je Kuzmanović podijelio kadetima osnovna znanja o tome kako je nastala Republika Srpska, koji su to pravni i institucionalni okviri njenog formiranja, postanka i razvoja do današnjih dana.

- Važno je da kadeti steknu i prodube svoja znanja o toj temi. Za nas je posebno važno da govorimo o ustavnom uređenju, jer je jedna od osnovnih uloga policije zaštita ustavnog poretka i ustavnog uređenja Republike Srpske - zaključio je Šikman.