latinica  ћирилица
24/05/2023 |  14:08 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Karan uručio 25 novih službenih vozila za rad policijskih službenika (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan uručio je danas u Banjaluci 25 novih službenih vozila za rad policijskih službenika.
MUP Srpske,  25 novih službenih vozila - Foto: RTRS
MUP Srpske, 25 novih službenih vozilaFoto: RTRS

Karan je istakao je da MUP Republike Srpske zajedno sa Vladom Republike Srpske obezbijedilo ova službena vozila kako bi policijski službenici mogli efikasnije obavljati svoje poslove i zadatke u skladu sa zakonom.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

- Ministarstvo je u posljednjih par godina u procesu opremanje, što je uz obuku i podmlađivanje kadra jedno d strateških pravaca MUP-a - rekao je Karan i istakao da je Vlada Republike Srpske za opremanje MUP-a u posljednjem periodu izdvojila oko 150 miliona konvertibilnih maraka, što se ogleda u izgradnji novih objekata na području svih policijskih uprava, novim uniformama, radarskim sistemima širom Republike Srpske, opremanju Specijalne antiterorističke jedinice i Јedinice Žandarmerije i drugo.

Kada je riječ o podmlađivanju MUP-a, Karan je istakao da MUP trenutno ima oko 500 novih kadeta od kojih su neki već završili pripravnički staž.

Takođe je podsjetio da je aktuelan konkurs za upis kadeta na Policijsku akademiju, kao i promocija Srednje škole unutrašnjih poslova koja bi trebala da sa ovom školskom godinom, u septembru, primi prvu klasu.

Uručenju vozila danas je prisustvovao i direktor policije Siniša Kostrešević.