latinica  ћирилица
24/05/2023 |  14:25 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Šulić sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je danas u Banjoj Luci sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača koji djeluju na području Republike Srpske.
Šulić sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača - Foto: Ustupljena fotografija
Šulić sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošačaFoto: Ustupljena fotografija

Šulić je sa predstavnicima ovih udruženja razgovarao o trenutnom stanju na tržištu Republike Srpske, sa posebnim akcentom na kretanje cijena i poštovanje uredbi o ograničenju marže na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate.

Prisutne je upoznao sa zaključcima nedavno održanog sastanka sa prestavnicima trgovačkih lanaca iz Republike Srpske, te prenio spremnost ovih privrednih subjekata da se uključe u aktivnosti koje će doprinijeti snižavanju cijena proizvoda koji nisu obuhvaćeni uredbama Vlade Republike Srpske.

On je pohvalio je podršku i spremnost trgovačkih lanaca da se uključe u ovu kampanju i istakao da su neki od trgovačkih lanaca već započeli sa ovom aktivnošću, te da očekuje da će broj ovih objekata i proizvoda koji su obuhvaćeni akcijom rasti u narednim danima.

Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su ove aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma, dodajući da se nadaju da će svi trgovački lanci prepoznati njihov značaj i uključiti se u ovu društveno odgovornu kampanju.

Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača su istakli da je prethodna saradnja sa Ministarstvom bila na obostrano zadovoljstvo, te istakli uvjerenje da će u narednom periodu biti nastavljena na istinim principima.

Tema sastanka bile su i redovne aktivnosti udruženja za zaštitu potrošača, te značaj saradnje Ministarstva sa ovim udruženjima u omogućavanju edukacije i informisanosti građana o njihovim pravima, načinu ostvarivanja potrošačkih prava, kao i o obavezama trgovaca.

U Republici Srpskoj trenutno djeluje deset udruženja za zaštitu potrošača, a aktivnosti ovih udruženja finansijski su podržane od strane Ministarstva trgovine i turizma.