latinica  ћирилица
24/05/2023 |  15:34 | Autor: RTRS

Ljekari Bolnice "Srbija" na edukaciji u UKC-u Srpske

Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske posjetilo rukovodstvo ЈZU Bolnica "Srbija" iz Istočnog Sarajeva i ljekari konzervativnih grana ove zdravstvene ustanove, saopšteno je iz UKC-a Srpske.
UKC Srpske posjetilo rukovodstvo ЈZU Bolnica Srbija iz Istočnog Sarajeva (Foto: UKC Srpske) -
UKC Srpske posjetilo rukovodstvo ЈZU Bolnica Srbija iz Istočnog Sarajeva (Foto: UKC Srpske)

Tom prilikom održan je radni sastanak sa generalnim direktorom UKC-a Srpske profesorom doktorom Vladom Đajićem, načelnikom Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane profesorom doktorom Peđom Kovačevićem, kao i ljekarima ove Klinike.

Na sastanku se razgovaralo o jačanju kapaciteta liječenja nehirurških kritično oboljelih pacijenata u Bolnici "Srbija".

Pored toga, usaglašeni su naredni koraci i planovi edukacije osoblja Bolnice "Srbija" u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Srpske koja je jedina takva organizaciona jedinica na prostoru cijele BiH koja se bavi liječenjem kritično oboljelih nehirurških pacijenata, te se izdvaja po savremenom prostoru, najmodernijoj opremi i izuzetno stručnom kadru.

Iz UKC-a Srpske navode da u narednim mjesecima očekujemo prve ljekare iz Bolnice "Srbija" na edukaciji.

Nakon sastanka upriličen je obilazak Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane kako bi se gosti upoznali sa kapacitetima i najnovijom sofisticiranom medicinskom opremom.

- Ponosni smo što smo kao najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj takođe i naučno nastavna baza, a naši medicinski profesionalci su angažovani da kolegama iz drugih zdravstvenih ustanova prenose svoja znanja i vještine kako bi naš zdravstveni sistem bio sve jači - ističu iz UKC-a Srpske.