latinica  ћирилица
24/05/2023 |  22:27 ⇒ 22:46 | Autor: RTRS

Nešić: Politička scena Republike Srpske mora se urediti zakonski (VIDEO)

Politička scena Republike Srpske mora se zakonski urediti i time spriječiti zloupotreba osvojenih poslaničkih mandata od strane preletača, rekao je za Telering ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, Nenad Nešić.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Komentarušići prelaske pojedinih političara u stranku Јelene Trivić, Nešić smatra da to nisu učinili radi društvenog, već ličnog interesa.

Nešić, kaže, očekuje i da nadležne službe istraže kako i na koji način funkcioniše partija Јelene Trivić, s obzirom da nije parlamentarna i da nema primanja iz budžeta, pojašnjava Nešić.

- Pri tom, ima određena sredstva za koja niko ne zna kojeg su porijekla. Vrijeme je da gospođa Јelena Trivić objasni odakle joj novac. U toj poslaničkoj grupi imate - Dubravca koji je podržao Vladu, glasao za SNSD-ovog delegata, bio kandidat za izvršnog direkora u Autoputevima i zahtijevao da se postavi što prije. Drugi poslanik Aleksandar Trninić je glasao protiv Vlade Republike Srpske, a glasao je za kandidata opozicije za izbor delegata u Domu naroda PS BiH. Njih dvojica priznaju legitimnost izbora, a Јelena Trivić kaže da su izborni rezultati nelegitimni. Dakle, tri različite osobe. Šta njih može ujediniti? Pa, lični interes. Kako se ostvaruje? Pa, kroz materijalna dobra - kaže Nešić.