latinica  ћирилица
25/05/2023 |  09:21 ⇒ 10:32 | Autor: RTS

Natpis UČK na dječijem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja (FOTO)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, saopštila je da su u selu Ugljare kod Kosova Polja na dječijem igralištu, koje je prošle godine Kancelarija obnovila, osvanuli natpisi UČK, što je, kako se navodi, najstrašniji i najbesramniji vid prijetnje koji se ne smije tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju - Foto: Facebook
Kancelarija za Kosovo i MetohijuFoto: Facebook

Kancelarija za KiM je u saopštenju navela da "samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju prijeteće političke poruke na dječijem mobilijaru", i da jasno i nedvosmisleno poručuje "da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbjednost djece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti".

- Šovinistička politika Aljbina Kurtija počela je da odjekuje i na dječjjim igralištima, i samo onaj ko se pravi nevješt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i prijetnji srpskoj djeci - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se navodi, Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima "najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima".

- Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu - kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsjećaju da je prije samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na djecu pucano, što, ukazuju iz Kancelarije, potvrđuje da prijetnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahtijeva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a djeci da rastu bez straha.