latinica  ћирилица
25/05/2023 |  09:40 ⇒ 11:19 | Autor: SRNA

Huligani u Mostaru napali bijeljinske fudbalere

Dvadesetak mlađih muškaraca obučenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala Radnik MD šop i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.
Mostar - Foto: RTRS
MostarFoto: RTRS

On je naveo da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra "Mithad Hujdur Hujka" u Mostaru gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog kluba i kluba Mostar Stari Grad.

Marić je istakao da je patrola policije Policijske stanice Mostar Centar, koja je obezbjeđivala utakmicu, zatražila pojačanje zbog upada u dvoranu.

- Pripadnici policije su razdvojili učesnike u narušavanju javnog reda i mira i preduzeli sve potrebne mjere i radnje - rekao je Marić, koji nije mogao reći da li je neko uhapšen, niti da li su napadači identifikovani.

Prema saznanjima Srne u bijeljinskom klubu, huligani su prvo bacili suzavac među predstavnike kluba, a zatim ih fizički napali i povrijedili nekoliko njih.

Povrijeđeni članovi bijeljinskog kluba zbrinuti su u mostarskoj Hitnoj pomoći.

Napad se dogodio pri rezultatu 4:1, tri minuta prije kraja utamice.

Kakosu naveli iz bijeljinskog kluba, huligani su od njih zahtijevali da skinu navijačke majice koje su bile ispisane ćirilicom.