latinica  ћирилица
25/05/2023 |  10:41 | Autor: TANЈUG

Drecun: Otvaranje mosta na Ibru je dio plana okupacije sjevera Kosova

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da je inicijativa da se otvori most na Ibru dio priprema za okupiranje sjevera Kosova, koje planira premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.
Milovan Drecun (Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Milovan Drecun (Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC)

- Planirana je sigurno policijsko-vojna operacija na sjeveru ako to dozvole zapadne države. Vrše se ozbiljne pripreme i učešće u ovoj vojnoj vježbi gdje učestvuju kosovske snage, to je sve priprema. Kada vježbate napadačke akcije to vam kaže da nešto pripremaju - ocijenio je Drecun gostujući na TV Pink.

- Oni žele da podijele Srbe i razbiju Srbe koji bi se suprotstavili nečemu - na nekoliko pravaca. Na čak četiri pravca bi mogli da uđu u jednoj pokretnoj akciji i Srbi ne bi mogli da protestuju. Otvaranje mosta na Ibru gledam kao glavni pravac udara, to je glavna ulica koja vodi do centra Kosovske Mitrovice - kazao je Drecun.

On je rekao da je odnos Zapada prema srpskom narodu na sjeveru Kosova takav da oni Srbe uopšte ne uvažavaju, ne poštuju njihovu izbornu volju.

- Oni se prema Srbima odnose kao prema građanima drugog reda, njih nije briga za opstanak i njihovu perspektivu. Srba ne bi bilo što se njih tiče. To je odnos bez ikakvog uvažavanja i zato se Kurti tako ponaša. Imate preko 330 etnički motivisanih napad na srpski narod i onda imate američki izvještaj - Kosovo napreduje - rekao je Drecun.

Drecun je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao jasnu poruku u Ohridu, a i na mitingu u Pančevu prije nekoliko dana: "Ne dam Kosovo i Metohiju" i da to nije samo stav predsednika, već naroda Srbije".

- Poruka predsjednika i cjelokupnog srpskog naroda je - ne dam Kosovo i Metohiju. Srbija će ostati politički stabilna, iako bi drugima odgovaralo da se uruši i nema kapacitet da sačuva Kosovo - kazao je Drecun.