latinica  ћирилица
25/05/2023 |  11:54 ⇒ 12:05 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Napadi u FBiH plod mržnje prema Srbima

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je, povodom napada huligana na sportiste iz Bijeljine u Mostaru, da Srbi kao narod moraju biti svjesni da su meta bolesnih ideja i projekcija koje imaju za cilj njihovo uklanjanje sa ovih prostora.
Snežana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snežana Novaković BursaćFoto: RTRS

Bursaćeva je navela da učestali napadi na pripadnike srpskog naroda u FBiH, koji se često dešavaju i na sportskim događajima, predstavljaju plodove mržnje koja je posijana i uzgajana kako bi nanijela štetu cijelom srpskom narodu.

- Vidljivo je to i u odnosu prema grobljima, ćiriličkim natpisima, automobilima sa registarskim tablicama iz Srbije i svemu onome što svjedoči da su Srbi, kao autohton narod, i na tom dijelu BiH još prisutni jer nisu uspjele namjere nekih koji su projektovali i vršili istrebljenja Srba tokom 20. vijeka - naglasila je Bursaćeva.

Ona je rekla da je moguće da im neuspjeh u tom, kako je navela, monstruoznom poslu utiče na razvoj frustracija koje su baza za napad na sve što je srpsko, pa tako i na ljude koji nose majice sa ćiriličnim natpisima.

Bursaćeva je za Srnu naglasila da je Republika Srpska sigurno mjesto za sve goste, uključujući sportiste, te da se na tome mora kontinuirano raditi.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala Radnik MD šop i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je naveo da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra "Mithad Hujdur Hujka" gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog i kluba Mostar Stari Grad.

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala Radnik MD šop povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.