latinica  ћирилица
25/05/2023 |  12:56 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

Nešić osudio napad na članove KMF Radnik: Adekvatno sankcionisati počinioce

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić najoštrije je osudio fizički napad na članove KMF Radnik iz Bijeljine koji se desio u Mostaru tokom jučerašnje utakmice u futsalu između bijeljinske i ekipe Mostar Stari Grad, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Tom prilikom bačen je suzavac i napadnuta ekipa iz Bijeljine, a dvojica predstavnika KMF Radnik pretučena i prevezena u bolnicu gdje im je ukazana pomoć, navodi se u saopštenju.

Nešić traži od nadležnih policijskih i pravosudnih institucija da provedu istragu i adekvatno sankcionišu počinioce napada.

Posebno iz razloga što postoji sumnja da je napad bio i na nacionalnoj osnovi, odnosno zbog natpisa koji su bili na ćirilici, te činjenice da su se u kratkom vremenu desili i napadi na povratnike i crkvu u Mostaru, što je uz ovaj nemili događaj izazavalo uznemirenje kod Srba koji žive u ovom gradu, navodi se u saopštenju.

Nešić je pohvalio brzu reakciju policije na terenu, ali i reakciju gledalaca mostarske ekipe koji su pokušali da zaštite članove ekipe iz Bijeljine, a zbog toga su kasnije i sami napadnuti od ove grupe vandala.

Podsjetimo, dvadesetak mlađih muškaraca obučenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala Radnik MD šop i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru.