latinica  ћирилица
25/05/2023 |  14:17 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Akcija "Skver": Pretresi na više od 40 lokacija; Blokirana veća količina novca

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu u okviru operaivne akcije "Skver" i dalje provode pretrese na više od 40 lokacija, a blokirana je veća količina novca, saopšteno je iz SIPA.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Pretresi se vrše na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada i to poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, kao i privremeno oduzimanje dokumentacije na više od 40 lokacija.

- Navedene aktivnosti se preduzimaju zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kantona Sarajevo i šire, u vremenskom periodu od 2009. godine do danas određena organizovana grupa ljudi, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, preduzimala nezakonite radnje zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da je falsifikovala vlasništvo nad zemljištem, prometovala većim brojem nekretnina, kojima se na području Kantona Sarajevo, u skladu sa važećim zakonskim propisima nije moglo prometovati, čime su stekli veliku protivpravnu imovinsku korist - naglašavaju iz SIPA.

Navedene radnje su od strane članova grupe realizovane uz pomoć i uključivanje nekoliko advokata i notara na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom drugih lica koja nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim licima.