latinica  ћирилица
25/05/2023 |  14:33 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Tužilaštvo traži novo suđenje za šverc 1,2 tone kokaina u Zeti

Apelacioni sud će 15. juna raspravljati o žalbi Višeg državnog tužilaštva na oslobađujuću presudu Budimiru i Marini Krstović za šverc 1,2 tone koakina u Zeti 2021. godine, objavila je RTCG.
Kokain (Foto:  EPA-EFE/Orlando Barria, ilustracija) -
Kokain (Foto: EPA-EFE/Orlando Barria, ilustracija)

Zbog nedostatka dokaza Budimir i Marina Krstović oslobođeni su 24. novembra prošle godine optužbe za šverc 1,2 tone kokaina, odlukom Višeg suda u Podgorici i njima je tada poslije 15 mjeseci ukinut pritvor i pušteni su na slobodu.

Sudija Vesna Kovačević u obrazloženju je navela da nema dovoljno dokaza da su Krstovići, kako je to optužnicom predstavljeno, švercovali kokain.

Krstovići su uhapšeni nakon akcije policije i carine 26. avgusta 2021. godine kada je zaplijenjeno preko tonu kokaina u jednom magacinu u naselju Mojanovići u Zeti, a tužilaštvo je tada saopštilo da je u pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina.

U optužnici koju je podiglo protiv Krstovića 23. decembra 2021. godine, tužilaštvo je navelo da je u pitanju 1.206 kilograma kokaina.

Droga je pronađena u magacinu u vlasništvu Krstovića, a oni su tokom istrage i suđenja tvrdili da nemaju veze za pronađenim narkoticima.

Izvor: RTCG