latinica  ћирилица
25/05/2023 |  14:49 ⇒ 14:55 | Autor: RTRS

Stevandić sa Kosačevim i o ekološkim problemima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa zamjenikom predsjednika skuštine Ruske Federacije Konstantinom Kosačevim o ekološkim problemima, kao i ranijim dogovorima u vezi funkcionisanja privredne, kulturne i parlametnarne saradnje Rusije i Srpske.
Nenad Stevanić i Konstantin Kosačev (Foto: narodnaskupstinars.net) -
Nenad Stevanić i Konstantin Kosačev (Foto: narodnaskupstinars.net)

Stevandić je istakao da je mu je velika čast što je danas, na početku 10. međunarodnog ekološkog foruma u Sankt Peterburgu, razgovarao sa Kosačevim o ekološkim problemima koji se tiču života svih ljudi, ali i o budućnosti voda, šuma i zemljišta, kao i o budućnosti humanog genetičkog materijala, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Nakon sastanka delegacije Narodne skupštine Republike Srpske sa Kosačevim, Stevandić je rekao da Republika Srpska pokazuje da ima odlične kontakte i da vodi sjajnu i izbalansiranu politiku, te da "ono što kaže ima priliku da se čuje na mnogim mjestima".

U delegaciji Narodne skupštine Republike Srpske, osim Stevandića, bili su narodni poslanik Igor Žunić i generalni sekretar Narodne skupštine Boran Bosančić.