latinica  ћирилица
25/05/2023 |  15:20 ⇒ 16:39 | Autor: RTRS

Vuk Јanković primjer genijalnosti - obara rekorde na svim republičkim takmičenjima (VIDEO)

Vuk Јanković, učenik devetog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Trebinja, primjer je genijalnosti - obara rekorde na svim republičkim takmičenjima na kojima se pojavi, gdje uvijek od 100 bodova, osvaja maksimalnih 100.
Vuk Јanković - Foto: RTRS
Vuk ЈankovićFoto: RTRS

Matematiku, fiziku, informatiku Vuk ima u malom prstu. Ne postoji zadatak koji do sada nije riješio. Koliko je nadaren pokazuje i podatak da je jedini učenik u hercegovačkoj regiji koji se u ovoj školskoj godini plasirao i sa maksimalnim brojem bodova briljirao na čak tri republička takmičenja.

Kako Vuk priča, kada radite ono što volite, to je uživanje.

Ovaj mladi Trebinjac, učenje, kaže, ne doživljava kao obavezu, već kao izazov koji svaki dan postaje zanimljiviji. Njegova strategija uspjeha je da postavi prioritete, a to su, jasan je, matematika i fizika.

- Presudan je rad i vježbanje, profesori mi jako pomažu, oni za mene pronalaze zadatke, a ja nerijetko vježbam i po nekoliko sati - dodaje Vuk.

Nagrada je i izazov raditi sa ovakvim genijalcem, kažu profesori. Odavno je prevazišao svoje gradivo, pa ga više ne doživljavaju kao učenika, već kao kolegu ravnog sebi.

Uporan i temeljan, oštrouman, briljantan, a nadasve skroman momak koji svoje znanje nesebično dijeli sa drugima, sve su to, kažu, epiteti koji krase ovog učenika .Vuk je talenat kakav se u ovoj osnovnoj školi, a vjerovatno ni u cijelom Trebinju, nije zapamtio.