latinica  ћирилица
25/05/2023 |  16:42 ⇒ 16:46 | Autor: RTS

Međedović izborio plasman na Rolan Garos

Srpski teniser Hamad Međedović nadigrao je Holanđanina Јespera de Јonga sa 2:1 u trećen finalnom meču i izborio plasman u glavni žrijeb Rolan Garosa. Srpski teniser je do pobjede došao sjajnom igrom kojom je načinio rezultatski preokret i došao do pobjede poslije sat i 43 minuta igre.
Hamad Međedović - Foto: RTRS
Hamad MeđedovićFoto: RTRS

Međedović nije baš najbolje ušao u meč sa Јesperaom de Јongom i trenutno 195. igraču na listi je dozvolio da osvoji prvi set bez izgubljenog gema.

Već na startu drugog seta Međedović se vraća u igru i ostava prvi brejk da bi u samom finišu osvojio i drugi za potvrdu izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu razvila se ravnopravna borba samo na početku da bi srpski teniser ponovio brejkove na drugom i četvrtom servis gemu suparnika za konačnu pobjedu i plasman u glavni žrijeb na Rolan Garosu.

Igrač iz Novog Pazara se tako prvi put u karijeri plasirao u glavni žrijeb nekog grend slem turnira i pored Novaka Đokovića, Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića predstavljaće srpski tenis u Parizu.