latinica  ћирилица
25/05/2023 |  17:30 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Višković razgovarao sa polaznicima Diplomatske akademije Srbije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa polaznicima Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u okviru studijske posjete na osnovu sprovođenja Memoranduma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Srpske.
Radovan Višković sa polaznicima Diplomatske akademije Srbije - Foto: Ustupljena fotografija
Radovan Višković sa polaznicima Diplomatske akademije SrbijeFoto: Ustupljena fotografija

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske saopšteno je da je Višković upoznao polaznike Diplomatske akademije o načinu fukcionisanja Republike Srpske, i značaju primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Višković je poželio dobrodošlicu polaznicima Diplomatske akademije iz Srbije i Republike Srpske, i zahvalio generalnom konzulu Milošu Vujiću, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije na realizaciji ovog zajedničkog projekta.

Polaznici Diplomatske akademije upoznati su i o ustavnoj poziciji Republike Srpske, kao i o važnosti očuvanja njenih nadležnosti.

Foto: Ustupljena fotografija

Predsjednik Vlade Republike Srpske polaznicima je poželio uspjeh na poslovnom i privatnom planu, kao i želju da u budućnosti na najbolji način predstavljaju svoj narod na najvišim nivoima.

Generalni konzul Miloš Vujić istakao je zahvalnost za srdačan prijem i izrazio želju za nastavkom ovakvih i sličnih projekata.

Sastanku je prisustvovao konzul Dragan Protić, kao i direktor Diplomatske akademije ambasador Marina Јovićević.