latinica  ћирилица
25/05/2023 |  17:58 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

Tijana Bošković posjetila učesnike Evropskog školskog prvenstva u Trebinju (FOTO)

Najbolja odbojkašica svijeta, Bilećanka Tijana Bošković, posjetila je učesnike Evropskog o školskog prvenstva koje se održava u Trebinju.
Tijana Bošković (Foto: facebook.com/maleolimpijskeigrers) -
Tijana Bošković (Foto: facebook.com/maleolimpijskeigrers)

Tijana Bošković je promoterka Prvenstva za učenike do 18 godina, koje je okupilo više od 250 odbojkaša i odbojkašica i njihovih profesora iz šest zemalja Evrope. Praćena aplauzima i ovacijama svih učesnika, kapiten reprezentacije Srbije izrazila je oduševljenje organizacijom i veliko zadovoljstvo što se takmičenje ovog formata, održava baš u njenoj Hercegovini.

- Srce mi je puno kad vidim ovako veliki broj đaka sportista. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo u našoj Republici Srpskoj. Sigurna sam da su ovih dana stekli veliki broj prijatelja i uživali u gostoprimstvu u Hercegovini - istakla je Boškovićeva.

Tijanin prvi trener Zoran Vidaković podsjetio je na njene početke u rodnoj Bileći, navodeći da je najprije trenirala karate.

Odbojkašice Srbije ovog ljeta očekuje Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. Prije reprtezentativnih obaveza, Tijana će odmaratu sa svojom porodicom i prijateljima u Bileći.

Boškovićeva je istakla da joj je drago da je ženski odbojkaški klub "Gacko" osvojio titulu prvaka BiH, navodeći da nije iznenađena time, jer Gacko ima veliku odbojkašku tradiciju.