latinica  ћирилица
25/05/2023 |  22:27 | Autor: SRNA

Đurđević: Ponosni na rad sa najmlađima

Predsjednik Košarkašog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević izjavio je večeras da su u Savezu posebno ponosni na rad sa najmlađim i najtalentovanijim, kao i na rad sa reprezentacijom Srpske što svima predstavlja čast.
Aleksandar Đurđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐurđevićFoto: RTRS

- U Bijeljini se danas okupila reprezentacija Republike Srpske 2010. godište koja je selektirana prethodno na turniru reprezentacija područnih odbora, što smo uveli kao novinu, da sve naše najtalentovanije dječake i djevojčice više puta u toku godine okupljamo da zajedno treniraju i da se druže - rekao je Đurđević novinarima.

On je dodao da je današnje okupljanje i sutrašnji odlazak mladih košarkaša na turnir regiona u Kragujevcu kruna ciklusa jedne sezone za mlađe kategorije.

- Očekujemo da će nas sve reprezentovati na najbolji način, da će se lijepo družiti, da se niko neće povrijediti i sigurni smo da je pred njima svijetla sportska budućnost - rekao je Đurđević.

Selektor 2010. godišta Republike Srpske Bojan Gvozderac naveo je da su u Bijeljini održali kontrolni trening na kojem je okupljeno 14 igrača iz sedam klubova.

- Spremamo se za turnir regiona u Srbiji gdje nas čeka pet jakih utakmica, a od djece tražim da daju maksimum i pokažu što najbolje znaju, da budu motivisani, steknu lijepa iskustva i da napreduju - rekao je Gvozderac.